Стало відомо, що Збройним силам України доставили перші дрони-розвідники Fly Eye. Ця "армія" допоможе подолати російську агресію набагато швидше.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму особистому Telegram-каналі, де регулярно ділиться подробицями того, що відбувається в Україні. Надійшло це озброєння у рамках проекту "Армія Дронов".

Вже найближчим часом українські військові використовуватимуть безпілотники Fly Eye.

"Загалом на "Армію дронів" зібрали понад 751 млн гривень через платформу United24. На перші 260 млн із цієї суми уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів. камікадзе Warmate" - йдеться у повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Варто зазначити, що FlyEye – літальний апарат, який розробили у Польщі компанією WB Electronics. Представлено його було ще у 2010 році, після чого виграли тендер на постачання безпілотників до одного з підрозділів спеціального призначення Польщі.

Армія Дронов, фото: Telegram
Армія Дронов, фото: Telegram

Виконані вони з композитних матеріалів, а також оснащені трилопатевим гвинтом та електродвигуном.

Тривалість польоту складає від 120 до 180 хвилин. Запускається дрон-розвідник Fly Eye із рук. Він здатний розвинути швидкість до 160 км/год, а максимальна дальність польоту – 50 км, що дозволяє проникати глибоко в тил ворога.

Армія Дронов, фото: Telegram
Армія Дронов, фото: Telegram

З такою допомогою ми набагато швидше подолаємо російських окупантів, і на нашій землі знову настане світ.

Армія Дронов, фото: Telegram
Армія Дронов, фото: Telegram

Нагадаємо, що командування "другої армії світу" намагається приховати втрати "гарматного м'яса" після удару ЗСУ

Раніше повідомлялося, що путін боїться, що народ може збунтуватися і відправляє в Україну представників нацменшин: вбивча статистика

Також, ЗСУ можуть розпочати контрнаступ не лише на Херсонському напрямку: помилка російських окупантів зіграла українцям на руку