Марія з дитинства хотіла бути військовою, проте стала юристкою, але після народження доньки у 2018 році жінка все-таки здійснила свою мрію.

Саме у 2018 році українські жінки отримали правовий статус в ЗСУ, як і чоловіки. У 2021 році Марія отримала звання командир взводу. Про це у сюжеті "Громадського".

ЗСУ Фото: скриншот Youtube
ЗСУ Фото: скриншот Youtube

Жінка розповідає, що є командири, які дотримуються старих понять, що все-таки це не жіноча справа, і тому вони не дуже сильно цьому сприяють. А так, взагалі для жінок є всі можливості.

Чому за мене повинні більше хвилюватися. Я така сама людина, як і ті хлопці, які сидять в окопах. Тому не можна сказати, що їх не жаль, а мене більше жаль. Ми всі однакові, раз ми всі пішли і взялись за цю справу командувач Марія.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Командир Марія. Фото: скриншот Youtube
Командир Марія. Фото: скриншот Youtube

Жінка пліч-о-пліч з бойовими товаришами відвойовує кожен шматочок окупованої ворогом української землі. Вона зазначає, що не закликає всіх жінок, щоб ті йшли у армію. Буде дуже добре, якщо чоловіків буде настільки багато, що жінкам не доведеться це робити.

Щоб не йти туди через те, що прийшлось. Ворог прийшов і не вистачає людей. Якщо тільки вони з самого початку обирають цю професію, їм вона близька, вони хочуть цим займатися. Будь ласка, нехай займаються, і нехай йдуть. зазначила Марія.

Нагадаємо, ми писали, що побратими простилися з відважним Героєм України: лють не вщухає, друзі прагнуть помсти.

Як повідомляв "Знай.ua" третя світова ще ніколи не була так близько: Китай перекидає військову техніку у бік Тайваню.

Також "Знай.ua" інформував, що Георгій Тука закликав українських військових обстріляти територію ворога, маємо повне моральне право.