Генерал Красильников керував ЗСУ на напрямку Севєродонецьк-Лисичанськ. Перемога у битві під Білогорівкою та знищення російського плацдарму 5-13 травня це в першу чергу заслуга Красильникова.

"Громадське" взяло інтерв'ю у генерала, у якому він поділився, як, на його думку, вести оборону та не втратити важливі для України позиції.

Дмитро Красильников. Фото: скриншот YouTube
Дмитро Красильников. Фото: скриншот YouTube

Про оборону та відступ з Лисичанська Дмитро Красильников говорить:

Основна проблема – це логістика і забезпечення. Можна бути дуже сміливим, дуже хоробрим, підготовленим супер, мати 3 ока нічного бачення і таке інше. Але було знищено три мости, які з’єднували Лисичанськ і Сєверодонецьк. Тобто будь-яке постачання могло вестися переправі понтонній або на човнах. Навіть якщо можна було цей Сєверодонецьк наводнити, боєприпаси натягати заздалегідь туди, води, їжі – чого завгодно. То поранених ти заздалегідь не евакуюєш. Дмитро Красильников

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зброя ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Зброя ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

За словами Дмитра Красильникова, як тільки немає евакуації поранених, як тільки не надається вчасно допомога медична – все. Це рахуємо, підрозділ вже втрачений.

Генерал пояснив, що трапилося з Лисичанськом – противник пішов на Лисичанськ з іншого боку, не там де українці чекали на прорив. Противник пробився на Лисичанськ з південного боку через нафтопереробний завод і таке інше. На думку генерала, це трапилося через перевтому бійців, які три місяці гнали ворога, оборонялися та йшли у контратаку, а потім зламалися.

На мою думку, потрібно чітко дивитися: як тільки в підрозділі стає десь 50% штатного підрозділу, його уже потрібно трошки виводити хоча б днів на 5, на 7 на відновлення. Навіть на другу лінію, на 20 км, 30 км від лінії фронту. Щоб вони хоча б не потрапляли під ствольну артилерію. Головне завдання – вивести їх з-під ствольної артилерії. І там, щоб вони спокійно переформатувалися і трошки провели окучування тих підрозділів, які надходять на доукомплектування. заявив генерал Красильников.

Нагадаємо, ми писали, що Олексій Данилов розповів, як говорити з рашистами, спочатку – знищення окупантів.

Як повідомляв "Знай.ua" деморалізований окупант вражений сміливістю ЗСУ, захопливо розповідає про міць і силу українських воїнів.

Також "Знай.ua" інформував, на "Ладу" не вистачить, а раз сходити до магазину: на росії за безцінь торгують медалями за війну в Україні.