Україна незабаром отримає від литовських партнерів близько 110 антидронової зброї EDM4S Sky Wiper. Вони допоможуть зламати плани росіян.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Литва одна з тих, хто від початку російської агресії підтримує Україну. Незабаром на фронт прибудуть 110 антидронових рушниць EDM4S Sky Wipers, які вже готові боротися з окупантами. Вони призначені для того, щоб збивати ворожі безпілотники.

"Литовці передадуть Україні 110 антидронових комплексів EDM4S Sky Wipers. Їхня ціна – 1,5 мільйона євро", – йдеться у повідомленні. Вже відомо про те, що їх буде розподілено між 35 військовими підрозділами нашої країни.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

При цьому, що найголовніше, не доведеться витрачати час для того, щоб їх освоїти. Він запускається лише з одного натискання кнопки, і ефективний цей комплекс проти невеликих дронів, які постійно запускають росіяни.

Дрони над Маріуполем, скріншот: Facebook
Дрони над Маріуполем, скріншот: Facebook

До речі, він стріляє не снарядами, як ви могли подумати, а радіосигналами. Тобто сигнал управління, відео і навігація ворожого Дрона пригнічується.

Комплекс EDM4S складається з корпусу рушниці, антен, РЧ модулів, акумуляторів та прицілу. Його вага складає 6 кг.

Така допомога дуже вчасно прийшла, адже росіяни активізувалися в Херсонському напрямку на тлі новин про швидкий контрнаступ ЗСУ. Це допоможе незабаром перемогти росіян, і на наші землі знову прийде світ.

Нагадаємо, що світові лідери розпочали найнапруженішу боротьбу з часів холодної війни: Африці потрібно вибрати між Заходом та Росії.

Раніше повідомлялося, що День Незалежності 2022: астролог повідала, до чого готуватися українцям і хто у найбільшій небезпеці

Також військовий експерт прокоментував нові удари окупантів з Білорусі та дефіцит тактичних ракет.