На Херсонщині ЗСУ деокупували 46 населених пунктів, проте у багатьох селах все ще тривають обстріли, тому мешканцям не варто повертатися, а хто не виїхав, бажано це зробити найближчим часом.

Українські військові визволяють Херсонську область. Про це сказав виконувач обов'язків Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій на онлайн-брифінгу в понеділок, 1 серпня.

Дмитро Бутрій. Фото: скриншот Youtube
Дмитро Бутрій. Фото: скриншот Youtube

На Херсонщині сьогодні вже деокуповано 46 населених пунктів, більша частина - це на півночі, яка межує із Дніпропетровською областю. І трохи на півдні - на кордоні з Миколаївською областю розповів Бутрій

На деокупованій території є села, зруйновані на 90%. Вони досі перебувають під обстрілами. Бутрій закликав жителів Херсонщини евакуюватися на безпечніші території, адже ситуація в області критична. Щоб себе захистити, він рекомендує евакуюватися на більш безпечні території до звільнення області.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами Бутрія, окупанти налякані, вони ходять по будинках місцевих та переодягаються у цивільний одяг, аби втекти з поля бою.

Знищена російська техніка. Фото: скриншот YouTube
Знищена російська техніка. Фото: скриншот YouTube

Раніше Дмитро Бутрій заявляв, що на Херсонщині "ми побачимо ще не одну Бучу". Він підтвердив, що російські загарбники не мають жалю, це нелюди, які вдаються до найжорстокіших тортур.

Нагадаємо, ми писали, що бронетехніка від британських друзів вже перевозить ЗСУ по всій лінії фронту

Як повідомляв "Знай.ua" могла відмовитися від служби, але пішла захищати Батьківщину: молода мама вразила безстрашністю.

Також "Знай.ua" інформував, що Велика Британія зважилася на передачу військових кораблів Україні, ЗСУ готові до знищення флоту росіян.