Великобританія продовжує допомагати українцям боротися з російською агресією. На цей раз пообіцяли надати військові кораблі.

Про це розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю "Суспільному".

За його словами, Великобританія вже наважилася передати Україні військові кораблі, і наші захисники вже почали проходити необхідне навчання на них. Для цього британці також надали свою територію.

Пристайко, фото з вільних джерел
Пристайко, фото з вільних джерел

"На ньому вже зараз проходять навчання наші моряки. Вони керують кораблем, вони керують зброєю. Таких кораблів буде кілька", – зазначив він. Йому також вдалося відвідати один з них.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

При цьому варто зазначити, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну Туреччина закрила протоки для всіх військових кораблів, що ускладнило завдання для українців.

"Наші пріоритети зрушили, нам зараз потрібні протимінні кораблі. 2 — це початкова цифра, з якою ми зараз працюємо… Однак це не тільки два кораблі. Вони мають більше того ж класу", — заявив Вадим Пристайко.

Міноборони, військові, кораблі - фото Міністерство оборони України
Міноборони, військові, кораблі - фото Міністерство оборони України

Такий британський транспорт найближчим часом збираються модернізувати, і туди додадуть обладнання, яке потрібне українським військовим.

Нагадаємо, що Великобританія стала однією з тих країн, яка найбільше допомагає Україні подолати окупантів. Вони навіть беруть на навчання наших військових. Кожні чотири місяці мають намір навчати до 10 тисяч особового складу ЗСУ, і перші з них прибули туди близько місяця тому.

Нагадаємо, що російські окупанти перевдягаються в цивільний одяг , сподіваючись втекти з України .

Раніше повідомлялося, що не битий, не фарбований і без пробігу: воїни ЗСУ похвалилися "жирним" трофеєм на передовій

Також, ВСУ на Півдні знищують ворожі склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, - Владислав Назаров