Західні партнери продовжують робити свій внесок у поразку росіян на полі бою. На цей раз мова пішла про САУ Archer від шведів.

Про це розповіли на сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook .

Це самохідна артилерійська установка FH77 BW L52 Archer. З англійської перекладається як "Лучник". Він на озброєнні у шведської армії з 2013 року, і ця розробка від багатоцільової 155-мм САУ на основі гармати FH77 вже добре встигла зарекомендувати себе у військах. Близько 10 років експлуатації.

Вся технічна реалізація була покладена на шведську компанію Bofors, після чого лучники були запущені в серійне виробництво.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Двигун та екіпаж захищає протикульове бронювання. САУ Archer засноване на шасі автомобіля Volvo A30D з колісною формулою 6×6. Шасі оснащується дизельним двигуном потужністю 340 кінських сил, що дозволяє розвивати максимальну швидкість на шосе до 65 км/год. шасі може рухатися снігом глибиною до одного метра, а у разі пошкодження коліс, у тому числі під час вибуху, «Лучник» ще протягом деякого часу здатний продовжувати рух» - йдеться у повідомленні під постом.

САУ. Фото: скриншот YouTube
САУ. Фото: скриншот YouTube

Двигун та екіпаж закриті бронюванням, що відповідає другому рівню стандарту НАТО. Розміщуються в кабіні від трьох до чотирьох членів екіпажу, і все залежить від виконання завдань.

Основними елементами постачання башти є механізм заряджання. Там їх аж два, і один з них подає 155-мм снаряди, і його місткість 21 снаряд. Друга система оперує металевими зарядами, що поставляються у вигляді циліндричних блоків зі згоряючою оболонкою. Укладання вежі самохідки Archer містить 126 блоків із металевим зарядом.

САУ. Фото: скриншот YouTube
САУ. Фото: скриншот YouTube

Завдяки даному спорядженню ЗСУ з кожним днем ​​стають на крок ближче до нашої перемоги, що не може не тішити.

Нагадаємо, що партизанський рух на окупованих українських територіях отримає відчутне посилення

Раніше повідомлялося, що пропагандист Соловйов із депутатом Держдуми почали ділити Україну на благо економіки Росії: фантазія розігралася не на жарт

Також російське ППО над Херсоном збило окупантський вертоліт, який обстріляв позиції агресора .