Стало відомо про те, чи закінчаться колись у американців снаряди для РСЗВ Himars, і як у такому разі це може вплинути на перебіг війни.

Про це сказав полковник морської піхоти Сполучених Штатів Америки у відставці Марк Канчіан в інтерв'ю порталу The Drive.

Статися це може у тому випадку, якщо американці наважаться передати величезну кількість таких установок, проте поки що такого варіанта не передбачається.

HIMARS, фото: вільне джерело
HIMARS, фото: вільне джерело

Зараз Україні передали 12 із 20 РСЗВ Himars, а американський експерт навів як приклад сценарій, якщо США передадуть ЗСУ приблизно 100 таких, як цього вимагають у Володимира Зеленського. У такому разі весь запас буде вичерпано протягом чотирьох місяців.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Поки у вас є лише 12 або 20 систем HIMARS, витрата боєприпасів не буде проблемою у найближчій перспективі", - наголосив американський морпіх.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Колишній генерал-лейтенант Марк Хертлінг також вирішив висловитися з цього приводу. Наприклад, якщо всі передані установки випускатимуть по два снаряди на день, то за місяць це близько 5800. При цьому, підрахована і їхня вартість - 168 тисяч доларів, за один, а за одну атаку Himars випускає близько шести таких.

"При темпах, запропонованих Хертлінгом, щомісячна швидкість витрачання GMLRS для України становитиме близько 29 відсотків усіх запланованих закупівель США на наступні п'ять років", - сказано у виданні The Drive.

HIMARS, фото: вільне джерело
HIMARS, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що дані РСЗВ змінили хід війни за останній місяць. Українські захисники знищили сотню баз росіян з боєприпасами, а також завдали руйнівного удару по Антонівському мосту в Херсоні.

Нагадаємо, що Олексій Арестович пояснив, як відбуватиметься контрнаступ ЗСУ у Херсоні: у окупантів є лише три варіанти, щоб вижити

Раніше повідомлялося, що на Чернігівщині знайшовся шанувальник лукашенка: українські жінки йому швидко вправили мозок

Також, світові лідери розпочали найнапруженішу боротьбу з часів холодної війни: Африці потрібно вибрати між Заходом та Росії.