Щодня в українських захисників з'являється все більше важкого озброєння від західних партнерів. Та сама допомога, на яку світові лідери не наважувалися багато місяців.

Про це стало відомо завдяки Оперативному командуванню "Південь", що пост опублікували на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Йшлося про німецьке РСЗВ Mars II, і це аналог американської MLRS M270 з невеликою модернізацією. Зокрема, його маса та розміри безпосередньо зросли.

Призначені вони для знищення живої сили та техніки російських окупантів, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів, вузлів зв'язку та чого завгодно.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Складено її з пускової установки, що змонтовано на гусеничному шасі американської бойової машини піхоти М2 Bradley, некерованих ракет, апаратури управління вогнем та транспортної машини.

РСЗВ, фото: Facebook
РСЗВ, фото: Facebook

Артилерійська частина німецького РСЗВ має два одноразові контейнери по шість склопластикових напрямних труб кожен, змонтованих у коробчастому броньованому корпусі. Контейнери встановлені на гусеничному шасі на поворотній платформі.

Кабіна екіпажу складається відразу з трьох осіб - водія, навідника, а також командира, і має вона систему колективного захисту від зброї масового ураження. У кабіні поставлено ще й апаратуру управління вогнем.

РСЗВ. Фото: Youtube
РСЗВ. Фото: Youtube

Протитанкова некерована ракета TGW забезпечена бойовими елементами, що самонаводяться, і розрахована на дальність польоту до 45 км. Її вага складає 107 кг. До речі, щоб випустити всі 12 ракет, Mars II досить 60 секунд.

З її допомогою українські захисники знищують величезну кількість техніки окупантів та їх живої сили. І так буде з кожним, хто зважиться на агресію.

Нагадаємо, що Литва готується до можливого російського вторгнення: жителі масово вступають до ополчення.

Раніше повідомлялося, що головна пропагандистка Росії Скабєєва "нарахувала" збитими 1000 українських "байрактарів"

Також, Ірина Верещук порушила питання про ще один російський злочин, понад 2 тисячі дітей опинилися за тисячі кілометрів від будинку