У Росії на даний момент є сили тільки на дві наступальні операції, проте резервів з кожним днем ​​стає все менше через досконалу роботу ЗСУ.

Про це йдеться у звіті американського Інституту з вивчення війни - ISW .

На даний момент окупанти роблять усі спроби для того, щоб захопити Сіверськ та Бахмут, а ось щоб просуватися на інших напрямках у них просто не вистачить сил.

З того часу, як у них закінчилася оперативна пауза, вони знову почали активно вести бої. Однак, як ми можемо побачити, вони вже не такі боєздатні, і дедалі рідше захоплюють навіть маленькі населені пункти.

Карта бойових дій, фото: ISW
Карта бойових дій, фото: ISW

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Росіянам виділили певну кількість ресурсів, за допомогою яких вони можуть щодня проводити наземні атаки лише на двох напрямках.

"Таким чином, російський наступ, швидше за все, досягне кульмінації до того, як захопить якісь інші великі населені пункти в Україні", - наголосили аналітики.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Американські експерти натякають, що цього не буде достатньо для того, щоб досягти успіхів, а це не може не тішити.

Також, очевидно, Збройні сили України вже почали контрнаступ у південних областях нашої країни, і встигли досягти значних успіхів там. Якщо все піде за планом, то до кінця літа ми зможемо побачити перші результати, а до кінця року активні бойові дії можуть зовсім зійти нанівець.

Окупанти, фото: скріншот із відео
Окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що бойовики з "ДНР" проговорили про наказ путіна стріляти по своїх же, починає мучити совість

Раніше повідомлялося, що 73% українців вірять в успіх ЗСУ, але половина тих, хто виїхав, навряд чи повернуться - нове соцопитування

Також уряд Німеччини нарешті зміг дати дозвіл на продаж Україні сотні САУ PzH 2000, але є один нюанс .