Стало відомо про те, коли найімовірніше буде звільнено місто Маріуполь від російських окупантів. ВСУ треба буде постаратися, проте плани та можливості у них грандіозні.

Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко під час інтерв'ю порталу "Букви".

На його думку, чекати залишилося недовго, і окупований росіянами Маріуполь буде звільнений або до кінця року, або вже на початку 2023-го.

Міська влада вже почала формувати архітектурний каталог, який направить на відновлення Маріуполя після перебування там росіян.

Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube
Вадим Бойченко. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

"Ми розмістимо цей каталог, і маріупольці обиратимуть з варіантів, яка частина міста як буде відновлюватися. тим перетворенням Маріуполя, які нам удалося зробити до початку війни" - каже Вадим Бойченко.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

При цьому на відновлення міжнародні партнери виділять близько чотирьох мільйонів євро. Сподіваємося, що це вдасться зробити, і туристи з усього світу, крім Росії, зможуть приїжджати на цей курорт і насолоджуватися відпочинком.

"Потім, коли наші хлопці, а це буде в грудні-січні, деблокують і звільнять Маріуполь, ми вирушаємо в місто безпосередньо і з експертами дамо оцінку руйнуванням і покроково відновлюватимемо. Запланували ми так, що за 10 років ми відбудуємо пів міста, вартість цього становитиме орієнтовно 14 мільярдів євро", - доповнив міський голова.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що в Росії фільтрують не лише українців, а й своїх: табори для "відмовників" у Луганській та Херсонській областях

Раніше повідомлялося, що пропагандисти розлютуються: Борис Джонсон може стати новим генсеком НАТО, допомоги для України стане ще більше

Також військовий експерт розповів про велику операцію ЗСУ з ліквідації Кримського мосту