США внесло у бюджет на наступний рік 100 млн доларів для підготовки українських пілотів для керування сучасними літаками.

Враховуючи це, українська сторона очікує, що прийде момент, коли США передасть на озброєння повітряних сил ЗСУ сучасні літаки F16. Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу повідомив, що імовірно, це станеться раніше, однак вже те, що існує даний законопроєкт говорить про серйозні наміри США щодо передачі літаків Україні.

Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube
Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube

Був ухвалений законопроєкт американським урядом про виділення 100 млн доларів на підготовку військових пілотів у 2023 році. Якщо уряд США виділяє кошти на підготовку українських пілотів на американських літаках, значить це говорить про серйозність намірів США. І про те, що ми будемо отримувати авіаційну техніку. Юрій Ігнат.

Він також наголосив, що наразі тривають переговори, і коли будуть проводитися навчання, а також скільки літаків передадуть Україні на цей час невідомо.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube
Американський винищувач F 16. Фото: скриншот Youtube

На думку експертів, сучасні літаки потрібні для того, або проводити успішні контрнаступи та вибивати ворога з окупованих територій. Проте, для того, аби прийняти американські літаки на озброєння, слід переобладнати українські аеропорти. Про це вже розповідав Олексій Резніков, глава Міноборони України.

Нагадаємо, ми писали, що у Конгресі США сенатори закликали Пентагон передати Україні сучасні винищувачі.

Як повідомляв "Знай.ua" у Пентагоні заявили, що російські окупанти панічно бояться HIMARS і безуспішно намагаються їм протидіяти.

Також "Знай.ua" інформував, що росіяни перекидають окупантів на захист Херсона, контрнаступ ЗСУ з кожним днем ​​дедалі ближче.