Сенат США просить прискорити надання Україні озброєння за додатковою програмою на 20 млрд доларів

Пентагон
Пентагон

Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на лист політиків, якій підписали 6 представників від різних політичних партій, серед них: Тем Даквот, Роджер Вікер, Річард Блюменталь, Роберт Портман та Ліндсі Грем.

Вони звернулися до міністра оборони США Ллойда Остіна та до голови Об'єднаного комітету начальників штабів Марку Міллі. Зокрема, начальника штабу ВПС США Чарльза Брауна, який підтримав навчання українських пілотів з управління натовськими літаками висловив думку, що США та їхні союзники зобов'язані "продовжувати навчання". Також він допустив передачу Україні військових літаків, але не уточнив яких саме.

Тим часом американські журналісти вже поспілкувалися з українськими пілотами, які проходять навчання в США. З їх слів сучасні літаки критично важливі для України. Крім того, літаки американського виробництва мають ті характеристики, яких не мають радянські МіГ-29 та Су-27, які є на озброєнні ЗСУ.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Попри те, що Адміністрація Байдена ще не підтримала відправлення військових літаків до України. Проте, представники США та України заявляють, що українські пілоти більш ніж здатні пройти навчання на сучасних американських літаках четвертого покоління за лічені місяці.

Крім того, сенатори у листі закликали Пентагон збільшити швидкість, з якою він розгортає пакет оборонної допомоги, узгоджену у травні в рамках "Додаткових асигнувань Україні" на 20 мільярдів.

Нагадаємо, ми писали, що український октокоптер R18 блискавично знаходить позиції ворогів, після чого передає "полум'яний привіт".

Як повідомляв "Знай.ua" дівчина вступила до тероборони й склала конкуренцію Google.

Також "Знай.ua" інформував, що у Мережі показали кабіну російського космонавта на МКС, який "виконує місію"