Казахстан готує армію до захисту від росії, різко збільшує військовий бюджет на $918 млн і розширює співпрацю з Китаєм та НАТО, побоюючись стати наступним у переліку геополітичних амбіцій Кремля.

Відомо, що Казахстан приєднався до інших країн Центральної Азії які межують з росією, та зберігає чіткий нейтралітет щодо вторгнення. Крім пропутінської білорусі, жодна з колишніх республік не надала путіну підтримку у війні проти України. Про це пише WSJ.

Касим-Жомарт Токаєв. Фото: скриншот Youtube
Касим-Жомарт Токаєв. Фото: скриншот Youtube

Відомо, що Казахстан пообіцяв посилити санкції Заходу проти Москви, заявив, що збільшить експорт нафти до Європи через маршрути, які обходять росію, збільшив свій оборонний бюджет і прийняв делегацію США.

Важливо зазначити, що путін не раз озвучував думку, що у Казахстану не було історії державності до розпаду Радянського союзу. Після вторгнення в Україну казахи до такої агресивної риторики почали ставитися особливо серйозно.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Прапор Казахстану. Фото: скриншот Youtube
Прапор Казахстану. Фото: скриншот Youtube

Побоювання щодо імперських планів бункерного дідка зростає чи не щодня, у Казахстані говорять, що якби у путіна не було України, то будь-яка країна могла бути наступною. Кровожерлива насильницька війна в Україні багатьом відкрила очі на істину суть російської федерації.

Нагадаємо, ми писали, що нова байка від вусатого диктатора про поляків, які тікають в білорусь — локшина на вухах не тримається

Як повідомляв "Знай.ua", "друга армія світу" здувається: техніка не витримує — як російські військові загнали себе в пастку.

Також "Знай.ua" інформував, росіяни намагаються відновити аеродром у Мелітополі, але ЗСУ готові зіпсувати їхні плани.