Стало відомо, що війна в Україні може закінчитися вже наступного року, і наші захисники зможуть, найімовірніше, звільнити південні території України.

Про це розповів член Комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Він дав інтерв'ю порталу Новини Live.

Загальні втрати російської армії у війні становлять уже 200 тисяч жителів. Це і жертви, і просто поранені, і в першу чергу, це величезна проблема для путіна. Як тільки ЗСУ підуть в активний контрнаступ, російський диктатор може оголошувати про мобілізацію.

Чоловік також висловився на тему, яка цікавить українців сьогодні найбільше - коли закінчиться війна. Чекати, сподіваємося, залишилося недовго, і ЗСУ має всі шанси вигнати росіян з нашої території.

Популярні новини зараз
Є шанс на 400 грн "бонусів": чи буде в Україні осіння індексація пенсій ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

"Навряд чи цього року, але все залежить від того, що вважати закінченням війни. Висновок якого світу: який буде неприйнятним для українського суспільства чи деокупація українських територій? І деокупація в межах яких років — 2022 чи 2014? Думаю, цього року шанси закінчити гарячу фазу малоймовірні. Швидше за все, це відбудеться у 2023 році. А ось деокупація всіх територій, крім Криму, оптимістично це 2023 рік, песимістично - 2024-й", - каже Федір Вениславський.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

При цьому сам російський диктатор путін дуже сподівається, що Київ піде на будь-який мирний договір. Це допоможе йому видихнути, можливо домогтися зняття санкцій, а також поповнити людські та технічні запаси.

Взимку інтенсивність бойових дій завжди падає, і причина у складних погодних умовах. Потрібно обов'язково до перших холодів продемонструвати величезні успіхи на полі бою щоб мати виграшну позицію.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

До речі, добрі результати ЗСУ можуть показати вже ближче до середини осені.

Нагадаємо, що росіяни спалюють сотні мільйонів за добу в Україні: могли зробити життя своїх людей кращим, але обрали шлях знищення

Раніше повідомлялося, що кордон Росії з Японією залишився без оборони - браві воїни з Курил стали українським "добривом"

Також лідер Ірану на зустрічі публічно принизив путіна.