Два російські підводні човни, помічені на поверхні в Північному морі, відстежували британські мисливці HMS Portland.

Відповідну посаду оприлюднили на порталі «DailyStar»

Британський мисливець HMS Portland спостерігав за підводним човном з крилатими ракетами «Сіверодвінськ» та ударним підводним човном класу «Акула», які вирушили з Арктики на південь, уздовж норвезького узбережжя.

Дві субмарини окремо спливли у Північному морі на північний захід від Бергена, Норвегія, 16 та 19 липня.

Союзники НАТО і Балтії взяли на себе обов'язки, а підводні човни вирушили до Санкт-Петербурга, де, як очікується, 31 липня вони візьмуть участь у святкуванні Дня ВМФ росії.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

«Портленд» та її спеціалізований вертоліт «Мерлін», оснащені найсучаснішими гідролокаторами, датчиками та торпедами для операцій з пошуку підводних човнів.

Фрегат слідував за підводними човнами (Зображення: POPhot Jay Allen)
Фрегат слідував за підводними човнами (Зображення: POPhot Jay Allen)

Один з нових літаків далекого морського патрулювання Королівських ВПС, P8 Poseidon, також тісно співпрацював з HMS Portland для пошуку та відстеження підводних човнів.

Ця операція проводиться незабаром після того, як HMS Portland взяв участь у перших навчаннях НАТО з пошуку. Ці великомасштабні спільні вчення виявилися ідеальною прелюдією до такого типу живих операцій.

Командир HMS Portland Тім Лідер сказав: "Наш успіх в операціях знаменує собою кульмінацію багатьох місяців спеціальної підготовки та навчань. Важливо відзначити, що згуртованість Королівського флоту, ВПС Великобританії та можливостей наших союзників гарантує, що ми здатні проводити та підтримувати такі види протичовнових операцій у Північній Атлантиці. Це свідчення самовідданості та професіоналізму моїх моряків, а також наших союзників. Ми можемо виконувати цю стратегічно важливу роль".

Він додав: "Бойові можливості, які HMS Portland використовує для операцій НАТО, є величезними, особливо коли їм доручено полювати за підводними човнами в Північній Атлантиці".

HMS Portland стежив за підводними човнами Росії (Зображення: MOD CC/LPhot Kyle Heller)
HMS Portland стежив за підводними човнами Росії (Зображення: MOD CC/LPhot Kyle Heller)

Коментуючи раніше навчання, оперативний офіцер Портленда лейтенант-коммандер Том Локстон сказав: "Моя спеціалізована група мисливців за підводними човнами із задоволенням вистежує їх, а також має можливість вивчити тактику і поділитися їй з однодумцями".

Російський лідер і тиран путін відправив атомні підводні човни до Північної Атлантики у березні цього року, всього через день після його загрозливої ​​загрози Заходу та за кілька тижнів після вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що Олексій Арестович сказав, чи буде ядерна війна.

Як раніше повідомляв портал "Знай", британська розвідка розповіла про нові проблеми у окупантів.