Росіяни почали використовувати ППО для наземних атак. Спеціалізовані ракети вже закінчуються, тому шукають нові шляхи.

Про це стало відомо завдяки новим даним від британської розвідки, і опубліковано їх на сторінці Міністерства оборони Великобританії в соціальній мережі Twitter .

За словами експертів, наразі все частіше російські окупанти все частіше почали використовувати ракети ППО, щоб розпочати наземні атаки. Причиною цього стала нестача спеціалізованих ракет для ударів, адже війну розпочали, а резерви зазвичай не підготували. Вони, мабуть, планували взяти Україну лише за кілька днів. І ось, ми вже майже п'ять місяців боремося.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Росія майже напевно розгорнула стратегічні системи ППО С-300 та С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях, недалеко від України від початку вторгнення", - йдеться в повідомленні.

Це озброєння має зовсім невеликі боєголовки, і вони призначені для того, щоб ліквідувати літак. Тобто вони можуть нести значну загрозу військам у відкритих будинках, але при цьому через укріплені конструкції не проникнуть. Черговий провал росіян в Україні всі вже збилися з рахунку.

Британська розвідка, фото: Twitter
Британська розвідка, фото: Twitter

"Існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить у цілі і призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а розрахунки систем будуть мало підготовлені для таких місій", - йдеться у заяві.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Нагадаємо, що Володимир Соловйов б'ється в істериці після вдалого контрнаступу ЗСУ

Раніше повідомлялося, що російський експерт передбачив, що чекає на путівку після звільнення Херсона, позначено терміни контрнаступу ЗСУ

Також, путіна виставили на аукціон: жере, як справжній