Українець розповів, як йому вдалося знищити ворожу БМП з відстані 50 метрів. Ще один наш герой, котрий готовий зробити все заради перемоги над окупантами.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади – Закарпатський легіон у соціальній мережі Facebook .

Йшлося про чоловіка на ім'я Олександр. Солдат-гранатометник має прізвисько "Сом", і він сам знищив ворожу БМП, і "феєрверк вийшов видовищним".

"Я воював проти Росії з 2015 року, добровільно пішов на фронт. Після демобілізації та короткого відпочинку ще кілька разів підписував контракти. У ті роки познайомився із нинішнім комбатом, який тоді був ротним. Я гранатометник. Працював і із закордонними ПТРК, наприклад NLAW, але врешті-решт зупинився на старій радянській базуці РПГ-7. З РПГ-7 я знищив російську БМП-2" - розповідає чоловік.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Бойова машина була ціла, і на міні підірвався танк. Екіпаж про всяк випадок вирішив втекти. З трьома розвідниками вони з побратимами підійшли до мети, і з відстані приблизно 50 метрів йому вдалося тричі вистрілити з гранатомета. При цьому всі постріли були вкрай успішними.

Військовий Олександр, фото: Facebook
Військовий Олександр, фото: Facebook

"Феєрверк вийшов дуже видовищний, вежу розгорнуло. До речі, перед пострілами в триплексі машини щось світилося, можливо, частина екіпажу чи десанту була всередині. Але мені їх не шкода" - продовжив Олександр.

Місяць тому його поранили. Вони виїжджали із населеного пункту, як раптом почався мінометний обстріл. Одна міна вибухнула поряд із "Сомом", і його ударною хвилею відкинуло під гусеницю.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Голова розколювалася, але він зрозумів, що вижив, і одразу ж попросив по рації про допомогу. Один з осколків вдарив чоловікові в груди, але, на щастя, бронежилет витримав, і він залишився живим.

"Буду у ЗСУ, поки не виженемо цих чудовиськ зі своєї землі…" - підсумував чоловік.

Нагадаємо, що Дмитро Пєсков прокоментував удари росії по Україні, не бачить у цьому проблеми .

Раніше повідомлялося, що у жінок у ЗСУ з'явиться більше можливостей на фронті, у Міноборони ухвалили історичне рішення

Також, американський генерал Ходжес дав оптимістичний прогноз для України, трохи терпіння та віри у ЗСУ