Щодня ми прокидаємось, завдяки тому, що наші захисники погодились віддати своє життя за це у будь-який момент і ми ніколи е зможему сповна їм за це віддячити.

Але також є такі військові, хто не просто боронить рідну землю, а намагається допогти в чомусь і іншим, є навіть дійсні викладачі, що читають лекції просто з окопів.

ЗСУ, facebook.com/kommander.nord
ЗСУ, facebook.com/kommander.nord

Федір Шандор - професор Ужгородського національного університету. За мирних часів він викладав соціологію громадської думки, психологію масової поведінки, філософію. За воєнного - ті ж предмети, але вже з окопів.

З початку повномасштабного вторгнення росії Федір пішов в армію, а з квітня - на фронт. Але попри війну, чоловік продовжував викладати для своїх студентів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми звикли до онлайну через пандемію. Тому в даному питанні ні в мене, ні у студентів нічого не змінилося. Завдяки старлінку інтернет на фронті є, а до обстрілів я звик. Лише двічі небезпека змушувала зайти в бліндаж", - розповідає професор.

Федір Шандор, професор Ужгородського національного університету
Федір Шандор, професор Ужгородського національного університету

Фото Федора, який читає лекцію з окопів, облетіло весь світ. Чоловік став символом освіченості та величності українського народу.

До війни в університет Федора зі зйомками приїздила команда Олександра Педана. В УжНУ телеведучий знімав освітній тревел-проєкт "УніверCheck", переглянути який можна за посиланням. Разом зі своєю донькою-абітурієнткою Олександр відвідав університет, завітав у гуртожиток, прогулявся містом і закликав вступати в УжНУ та інші українські виші. Телеведучого підтримав і професор Федір Шандор - з фронду він записав відеозвернення до абітурієнтів, у якому заявив, що навчатися в Україні трендово і патріотично.

Федір Шандор, професор Ужгородського національного університету
Федір Шандор, професор Ужгородського національного університету

"Мій обов’язок у мирний час бути педагогом. У воєнний, на жаль, я змушений взяти зброю і боронити свою сім’ю та свою Батьківщину. Я закликаю вас до кількох проукраїнських моментів, заради яких я, мої побратими-викладачі та студенти воюють за свободу, за вільнодумство, за незалежність. Українська освіта є однією з найвідоміших. Саме так, найвідоміших. Освічених українців з радістю беруть на роботу. Це свідчить, що наша освіта є якісною та необхідною. Тому вступати в українські виші, вчитися в українських вчителів, викладачів, професорів - це тренд, це правильно, це патріотично. Вступайте до українських вишів, ми вас чекаємо і після перемоги зустрінемося", - звернувся професор.

Нагадаємо, що "Тарзан" пішов служити в ЗСУ і став справжньою зіркою: вийшов по хліб, але направився до військкомату.

Раніше ми повідомляли, що під Луганськом окупанти знищили свій винищувач Су-34 і радісно цим похвалилися.