Черговий прогноз західних експертів, коли може закінчитися війна Росії проти України. Почали порівнювати з кінцем корейського конфлікту.

Про це порталу Insider розповів колишній головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. Він уважно стежить за розвитком цього протистояння.

Завдяки важкому озброєнню, яке щодня поставляється Збройним силам України, змінюється перебіг війни. У прогнозі є як позитивний момент, так і не надто.

Джеймс Ставрідіс, фото: скріншот з відео
Джеймс Ставрідіс, фото: скріншот з відео

"Українці дуже сильно опираються. Військові плани путіна виявилися не дуже ефективними. Він отримав небагато територій порівняно з тим, із чого починав конфлікт", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Далі Джеймс Ставрідіс зазначив, що війна може завершитися приблизно так само, як це було свого часу у Кореї. Тобто, по суті, заморожування конфлікту.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Я бачу, що це буде подібно до кінця Корейської війни - тобто перемир'я, мілітаризована зона між двома сторонами, ворожість, триває, свого роду заморожений конфлікт. Цього варто чекати в період від чотирьох до шести місяців. Жодна зі сторін не зможе витримати набагато довше цього", - заявив Ставрідіс.

Зона у Кореї, фото: скріншот з відео
Зона у Кореї, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що війна в Азії тривала близько трьох років, у період з 1950 по 1953 між Північною і Південною Кореєю. Закінчилося все перемир'ям, і навіть створенням демілітаризованою зоною. При цьому офіційний документ не був підписаний досі, і формально вони все ще в стані війни, навіть через 70 років.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ показали, як наганяють страх на окупантів новими високоточними гаубицями: працюють, як годинник.

Раніше повідомлялося, що путінський прихвостень Медведєв знову наговорив марення і вдався до погроз - "третю світову" замінив на "судний день"

Також, Кримському мосту приготуватись: воїни ЗСУ можуть використовувати HIMARS для ліквідації ворожих об'єктів на півострові