Найближчим часом у ЗСУ з'явиться своя, уніфікована жіноча військова форма. Ще один крок до професійної та сучасної армії.

Про це повідомляє ВВС Україна, посилаючись на Міністерство оборони України. На даний момент працює дві ініціативні групи із запровадження форми.

Цікаво, що це сталося вперше в історії, і перші зразки вже випробовуються на передовій.

Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео
Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео

Перша – група волонтерів за підтримки Офісу президента у рамках проекту першої леді "Безбар'єрність".

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

Наразі вони займаються аналізом типів фігур для того, щоб індивідуально підібрати одяг жінкам. Також у майбутньому планується створення нижньої білизни.

Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото
Жінки у ЗСУ, Ілюстративне фото

"Робота триває, всі злагоджено працюють та взаємодіють зі службою стандартизації Міноборони. Справа рухається, сподіваємося, скоро буде результат. Пріоритет з виробництва – українські підприємства", – уточнили у Міноборони.

Примітно, що на сьогоднішній день у ЗСУ служать близько 57 тисяч жінок, і з них 32 тисячі знаходяться в районі бойових дій.

Жінки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки в ЗСУ, скріншот: YouTube

Необхідність жіночої форми з'явилася давно, тому що всім доводилося переживати чоловічу форму, в якій не врахували особливості жіночої фігури. Все це було незручно та нефункціонально. Сподіваємося, що незабаром це кардинально зміниться, і всі будуть на рівних.

Нагадаємо, що "Тарзан" пішов служити у ЗСУ і став справжньою зіркою: вийшов за хлібом, але подався до військкомату.

Раніше повідомлялося, що російський пропагандист Медведєв залякав Україну "судним днем", але Володимир Зеленський поставив прихвостня на місце

Також, Кримському мосту приготуватись: воїни ЗСУ можуть використовувати HIMARS для ліквідації ворожих об'єктів на півострові