У тимчасово окупованому, вкраденому росіянами місті Маріуполь загорівся завод "Сателіт". Пожежа розпочалася 14 липня.

Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі.

Пожежа на "Сателіті". Фото: скриншот Youtube
Пожежа на "Сателіті". Фото: скриншот Youtube

Він заявив, що факт підпалу заводу підтвердили місцеві партизани.

Нарешті маємо остаточне підтвердження. Маріупольський завод Сателіт. Пожежа виникла не просто так. Як каже наш спротив — краще хай палає, аніж росіяний вкрадуть. То ж хороша новина. Спротив Маріуполю зростає… На місці мраZоти я б почав обертатись частіш. Петро Андрющенко.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Пожежа на "Сателіті". Фото: скриншот Youtube
Пожежа на "Сателіті". Фото: скриншот Youtube

Перед тим Андрющенко також повідомляв про те, що виникла пожежа на основному полігоні твердих побутових відходів в Лівобережному районі. Пожежу навіть не намагаються локалізовувати. Навпаки — росіяни продовжують скидати будівельне сміття, що фактично консервує вогонь та унеможливлює тушіння. Екологічні наслідки будуть жахливі, враховуючи шкідливість диму.

На заводі "Сателіт" українці обробляли насіння соняшника. Імовірно місцевим мешканцям стало шкода, що насіння просто вивозять, і вони вдалися до кардинальних дій.

Нагадаємо, ми писали, що українців хочуть штрафувати за порушення комендантської години.

Як повідомляв "Знай.ua" окупанти показали шикарну ціль для HIMARS, після ракетних обстрілів у мирних містах, їм радять готуватися.

Також "Знай.ua" інформував, що у ВПС розповіли, чому не вдається збивати російські цілі у повітряному просторі Білорусі.