В Україні щодня покращують захист, щоб жодна ворожа ракета не змогла досягти мети. Однак так відбувається, що не завжди вдається збивати удари окупантів.

У Повітряних силах розповіли чому це відбувається. Полковник Командування Юрій Ігнат пояснив українцям усі нюанси цієї війни.

Протиповітряна оборона України сьогодні робить все від себе залежне, щоб збити російські ракети. Але, як ми розуміємо, це дуже складний процес.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

"Найчастіше вдається збивати ракети, що летять зі швидкістю 900 км/год. Це ракети типу Калібр, типу Х-55, Х-101. Це більш реалістичні цілі. – це понад 4 000 км/год. Ракети Іскандер летять зі швидкістю понад 8000 км/год”, – розповів Юрій Ігнат.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

ППО Сирії
ППО Сирії

У росіян у запасі є вкрай швидкісні ракети типу Х-22 і Онікс, які розвивають швидкість до 3 тисяч кілометрів на годину. Саме тому їх практично неможливо збити, тому що у нас на озброєнні ті засоби ППО, які виготовляли ще у 80-ті. х роках, а розробляли у 60-х роках. Належить ця проблема і до винищувальної авіації.

Крилаті ракети. Фото: скриншот Youtube
Крилаті ракети. Фото: скриншот Youtube

На жаль, росіяни продовжують завдавати ударів по цивільній інфраструктурі, через що страждають та гинуть звичайні люди. Це справжній терор, який чомусь не всі хочуть бачити та визнати на офіційному рівні. Сподіваємося, що Росії недовго залишилося існувати, і ми знову заживемо спокійно.

Нагадаємо, що в російському Білгороді жителі симулюють "обстріли ЗСУ" та "бавовни" - чому окупанти ламають своє житло

Раніше повідомлялося, що українська авіація Повітряних сил ЗСУ знищує ворога всіма можливими засобами .

Також, небесна кара? У Росії навала сарани, яка масово поїдає поля