Командир 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ Ігор Скибюк розповів про оборону Вознесенська та важкі бої за Білогорівку.

Противника завжди більше, у нього завжди більше озброєння і техніки, він вибудовує стіни вогню... Але ми тримаємо позиції та рубежі. Наступ ворога на Вознесенськ був ефективним. Про це командир розповів на facebook.

Техніка окупантів. Фото: скріншот Facebook
Техніка окупантів. Фото: скріншот Facebook

Вони висилали розвідку, оминали наші заслони, ми мусили відходити залишаючи лише засідки та мінно-вибухові загородження. Завдяки діям ЗСУ та місцевих мешканців не дали взяти противнику цей населений пункт та переправитися через річку Південний Буг. І, я відверто думаю, це не дало їм змоги реалізувати план щодо захоплення Одеси і Миколаєва на півдні України. Ігор Скибюк.

Геройські показали себе хлопці з тероборони Вознесенська, розповідає командир. Вони в ближньому бою воювали палили танки, за даними розвідки, вся артилерія противника була знищена.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Техніка окупантів. Фото: скриншот Facebook
Техніка окупантів. Фото: скриншот Facebook

За Білогорівку — окрема історія. Командир зазначає, що навіть згадувати всі ті втрати, дії, відповідальність, ті надзусилля — дуже важко.

Відверто — Курська дуга була. Ми не мали права відступити. Ми теж брали полонених, якісь документи. У них була мета відтиснути нас, зайняти рубіж Слов'янська. За ними ще стояли підрозділи. Всього було дев'ять спроб прориву. Героїзмом хлопців, удачею та артилерією було це все зроблено. зазначає командир.

Нагадаємо, ми писали, що росіяни збісилися через українські торти із зображенням ліквідованих окупантів.

Як повідомляв "Знай.ua" українські артилеристи наводять жах на російських окупантів, випалюючи їхні позиції.

Також "Знай.ua" інформував, що російські окупанти масово пиячать і дезертують із передової, боячись вступати в бій із ЗСУ.