Наші бійці за допомогою трофейного російського аналогів ЗРПК "Панцир С-1" уже поцілили свою першу ворожу мету.

Про це повідомив спікер Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат. За його словами українці досить швидко опановують користування ворожою технікою, та зенітно-ракетний комплекс, який відрізняється особливо велетенськими розмірами вже спрацював по ворожій цілі.

Віджатий у окупантів "Панцирь". Фото: скриншот YouTube
Віджатий у окупантів "Панцирь". Фото: скриншот YouTube

До його автоматичних гармат підходять 30-мм снаряди, що є і в нас на озброєнні. Деякий боєкомплект ракет теж вдалось захопити. "Панцир" воює на боці України й уже збив першу ворожу ціль. Наразі в строю лише одна така установка, хотілося б цілий дивізіон тих "Панцирів" мати додає полковник Ігнат.

У повідомленні також ідеться, що трофейна техніка прикриватиме цивільні та військові об’єкти від засобів повітряного нападу російських окупантів.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Що відомо про "Панцирь" - по-перше це велетенський самохідний зенітно-ракетний гарматний комплекс, призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об'єктів від усіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу. Боєзапас –12 ракет 57Е6-Е і 1400 снарядів до 30-мм спареного зенітного автомата.

Нагадаємо, ми писали, що Міноборони України опублікувало список найкращих трофейних РЗСО, відібраних у окупантів.

Як повідомляв "Знай.ua" бійці 2-го батальйону ССО АЗОВ Київ показали у відео, як відбуваються операції з вилучення ворожої техніки.

Також "Знай.ua" інформував, що ЗСУ ліквідували чергового командира окупантів. пройшов війну в Сирії та Лівії.