Журналіст спробував підрахувати скільки танків росія може ще поставити проти України, та скількох одиниць техніки ЗСУ "поховали".

У Twitter військовий оглядач Ілля Пономаренко порахував танки окупантів. Згідно з офіційними даними Military Balance 2021, станом на 2021 рік, перед вторгненням в Україну росія мала близько 3330 бойових танків: Т-72, Т-80, Т-90 аж до останніх версій Т-72Б3М, Т-80БВМ та Т-90М.

Підбиті танки. Фото: скриншот YouTube
Підбиті танки. Фото: скриншот YouTube

Українські джерела стверджують, що росія вже втратила 1645 танків. Менш оптимістичні прогнози у США, проте також пишуть про "понад 1000" одиниць. За приблизними підрахунками, від 25% ворожої техніки, зокрема танків вже знищено, за більш оптимістичними — 50%.

Спираючись все на той же Military Balance у росії було 7000 старих Т-72, 3000 старих Т-80 і навіть 200 Т-90. У радянському союзі виробили ще близько 8100 танків. На думку оглядача, частину цих танків можна відкинути через руйнівний вплив часу.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Підбиті танки. Фото: скриншот YouTube
Підбиті танки. Фото: скриншот YouTube

До того ж у росії не обслуговують техніку, через корупцію все обладнання продавалося на чорному ринку, особливо новіших видів Т-72 і Т-80. Про недбалість говорить і те, що для ремонту одного пострадянського танку потрібно демонтувати 3 інших. Ілля Пономаренко

Отже, до закінчення танків в рф говорити ще рано, але потрібно зрозуміти, що росія дуже далека від непереможної армії світу.

За одним старим танком — 3 чмоні. І демотивовані військові швидко втрачатимуть свої позиції. військовий оглаядач.

Нагадаємо, ми писали, що воїн ЗСУ після ближнього бою з "упакованими" росіянами відкрив всім очі на правду.

Як повідомляв "Знай.ua" як військові вистежують окупантів: український захисник поділився секретами.

Також "Знай.ua" інформував, що на росії намагають присоромити тих, хто відмовляється їхати на війну.