Воїн ЗСУ, який отримав військовий досвід ще у далекому 1985 році на Закавказзі, коли був строковиком-прикордонником, мріє після перемоги України пройтися по Красній площі у Москві парадом.

Його історію розповідає пресслужба Оперативного командування "Північ" / Operational Command "North" на офіційній сторінці у фейсбуці.

"Навіть якщо нам не буде, чим воювати, ми будемо гризти їх зубами" - запевняє захисник Чернігова на позивний "Богомол". Воїн ЗСУ Богомол

Воїн ЗСУ "Богомол", facebook.com/kommander.nord
Воїн ЗСУ "Богомол", facebook.com/kommander.nord

"Богомол" до 2008 року проходив службу у підрозділі Міністерства внутрішніх справ. А коли до влади прийшов президент-втікач Віктор Янукович, військовий сказав: "Я з бандитами служити не буду".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У 2014 році "Богомол" ходив до військкомату і просився у військо. Але тоді не взяли, пояснюючи відмову тим, що наразі прикордонники не потрібні. До лав Збройних Сил України він все ж потрапив у 2017 році. Тоді відвоював і на Луганщині, і на Донеччині. А з 24 лютого цього року став на захист Чернігівщини.

Воїн ЗСУ "Богомол", facebook.com/kommander.nord
Воїн ЗСУ "Богомол", facebook.com/kommander.nord

"Богомол" виконував завдання разом із розвідувальним підрозділом, хоча сам є командиром бойової машини. Встиг побувати майже в усіх точках Чернігова та області. Йому доводиться не лише вивідувати розвідінформацію, а й вивозити поранених, охороняти об’єкти тощо.

Особливо запам'ятався військовослужбовцю ближній бій з росіянами на кладовищі "Яцево", який відбувся 21 березня. Тоді довелося побачити їх зблизька, воїн розповідає, що вони були вишколені та "упаковані".

Воїн ЗСУ "Богомол", facebook.com/kommander.nord
Воїн ЗСУ "Богомол", facebook.com/kommander.nord

Та попри це, в українців є головне - єдність і сильне бажання прогнати ворога з рідної землі, то ж відсутність озброєння зовсім не перешкода.

"Навіть якщо нам не буде, чим воювати, ми будемо гризти їх зубами. Це тільки маразматик захоче знову сюди лізти. Хай спробують!.. А ми, поки є час, підвищуємо свою майстерність, відпочивати нема коли. От коли переможемо, тоді будемо відпочивати. У мене є таке бажання: пройтися по Красній площі парадом.", - говорить він. Воїн ЗСУ Богомол

Нагадаємо, боєць ЗСУ, якому розірвало руку і ногу, закликає мститися росіянам за будь-яку ціну: "Їб*ште, бл*дь, як в останній день!"

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ зуміли відбити окупантів з острова Зміїний - бігли на катерах і підривали техніку