Політикиня США українського походження звернулась до президента США Джо Байдена з проханням з'ясувати про можливі зв'язки глави офісу президента України Андрія Єрмака з Росією

8 липня учасниця Палати представників США Вікторія Спартц направила Джо Байдену відповідний лист. По це повідомляє видання ВВС.

Андрій Єрмак. Фото: YouTube
Андрій Єрмак. Фото: YouTube

Зокрема, у відкритій частині листа мова йде, що ніби то є певні розвідувальна інформація щодо діяльності пана Єрмака в Україні та його зв'язки з РФ.

Крім того, вона згадала, що Єрмак призначив своїм заступником з питань правоохоронної діяльності Олега Татарова, тоді як він "понад рік затримує призначення незалежного антикорупційного прокурора, через що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро не функціонують".

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

У зверненні до Джо Байдена вона пише, що "пан Єрмак викликає багато занепокоєнь у низки людей у США і за кордоном".

"Тоді як президент Зеленський тяжко працює для створення союзів із Заходом і нашою країною, на нас лежить відповідальність повідомити йому, якщо ми маємо занепокоєння щодо ключових людей у його оточенні. Це також наш обов'язок перед сміливими українськими солдатами й сильним українським народом, який бореться за свободу й міжнародний порядок для нас усіх", - підсумувала Спартц.

Відповідь на лист Спартц просить надати їй на закритому брифінгу, якій відбудеться 12 липня.

Нагадаємо, російські окупанти обрали наступне місто на Донбасі для руйнування - ЗСУ попередженi, і готові дати відсіч.

До слова, на Росії вимагають превентивного удару по США та ридають через вражання HIMARS.

Раніше ми писали, що була ваша, стала наша - воїни ЗСУ сміливо "звільняють" техніку від окупантів.