Військовий експерт вирішив висловитись про звільнення Херсона українськими захисниками. Чи можливо це зробити найближчим часом.

Про це розповів Олег Жданов у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним 7 липня.

Статися це може і за короткий термін, і залежить все від кількості військ, а також вогневої переваги ЗСУ.

Олег Жданов, фото: скріншот із відео
Олег Жданов, фото: скріншот із відео

"За два дні можна взяти місто (Херсон – ред.) в облогу. При достатній кількості військ це можливо. За вогневої переваги. А далі треба або проводити спеціальну операцію, або висувати ультиматум здатися. , треба Антонівський міст відрізати” – каже Олег Жданов.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Олег Жданов, військовий експерт
Олег Жданов, військовий експерт

У них у такому разі залишиться тільки річка Дніпро, і таким чином їм доведеться вибиратися на човнах, щоб зберегти особовий склад. Але треба брати у вогневий мішок. Тобто артилерія має працювати по Дніпру та не давати угрупованню вийти. Але найголовніше – наявність резервів, щоби обкласти місто.

Нагадаємо, що мер міста Олешки Євген Рищук закликав жителів Херсонської області евакуюватися будь-яким способом. Особливо це стосується тих, хто живе неподалік складів зброї, а також неподалік скупчення техніки російських окупантів.

Херсон. Фото: YouTube
Херсон. Фото: YouTube

"ЗСУ йдуть!" – пояснив мер. Саме тому громадянам якомога краще залишити місто. Це буде історичне визволення, яке запам'ятають усі. Особливо російські війська, яких звідти потім виноситимуть у мішках.

Нагадаємо, що Сергія Лаврова виперли з G20 на Балі: державі терористу влаштували теплу зустріч

Раніше повідомлялося, що Олексій Арестович поділився реалістичним прогнозом про терміни закінчення війни

Також, Борис Джонсон обстрілював Бєлгород і Курськ: у Держдумі випустили порцію маразму