Українські захисники почали знищувати російських окупантів за допомогою німецьких протитанкових гранатометів RGW 90 MATADOR. Ще одна допомога від партнерів.

Про це озброєння розповіли на сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook, де регулярно діляться актуальною інформацією про російське вторгнення.

Цей гранатомет прийнято на озброєння ще в 2000 році, а сам проект створення MATADOR стартував у далеких 90-х.

"Його реалізація проходила в кооперації профільних підприємств з Німеччини, Сінгапуру та Ізраїлю. До речі, абревіатура MATADOR похідна від словосполучення - Man-portable Anti-Tank, Anti-Door, що перекладається з англійської як "переносний протитанковий, протиспоруджений" - йдеться у повідомленні під постом .

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Коли з'явилася ідея створення такої зброї, основним завданням було створити такий гранатомет, який зможе завдавати шкоди об'єктам із броні, а також робити проломи у спорудах.

MATADOR, фото: Facebook
MATADOR, фото: Facebook

Відрізняється він від своїх "побратимів" простотою конструкції. Він має стовбур-контейнер із гранатою всередині, зовнішній пусковий механізм та прицільні пристрої. На пусковому механізмі передбачені складені рукоятки для керування вогнем та плечовий упор.

Спочатку туди встановлювали оптичний приціл малої кратності, але потім замінили більш сучасний і сильний.

MATADOR, фото: Facebook
MATADOR, фото: Facebook

Загальна довжина озброєння у бойовому становищі трохи більше метра. Калібр ствола – 90 мм, а вага найважчої модифікації близько 8,9 кілограмів.

MATADOR, фото: Facebook
MATADOR, фото: Facebook

Нагадаємо, що російський окупант впав в істерику від побачених реалій війни

Раніше повідомлялося, що частина німців не втратила ілюзій щодо путіна, вважають, що Росії не вистачає територій

Також, пропагандисти заявили про знищення HIMARS: паніка та страх у російському суспільстві