Російська армія звозить озброєння на Запорізьку АЕС, через що станція перетворюється на військову базу.

Російська армія перетворює найбільшу в Україні атомну станцію на військову базу. На АЕС понад 500 російських солдатів, які розгорнули важкі артилерійські батареї та заклали протипіхотні міни вздовж берегів водосховища. Про це пише видання The Wall Street Journal.

Запорізька АЕС. Фото: скриншот Youtube
Запорізька АЕС. Фото: скриншот Youtube

Відомо про дії окупантів стало від співпрацівника АЕС, та українських чиновників. Вони зазначають, що окупанти встановили важкі артилерійські батареї та замінували все узбережжя водосховища, вода з якого охолоджує шість реакторів АЕС.

Відомо, що загарбники хочуть направити електроенергію на окуповані Крим та Донбас. Ексглава Міноборони України Андрій Загороднюк не виключає, що загарбники будуть використовувати АЗС як щит.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Відомо, що після того, як більша частина співробітників відмовилася працювати на окупаційну владу, до станції почали завозити співробітників з "Росенергоатому".

Запорізька АЕС. Фото: скриншот Youtube
Запорізька АЕС. Фото: скриншот Youtube

В "Енергоатомі" повідомляли, що росіяни готують провокацію на АЕС: вони хочуть звинуватити українських атомників у тому, що ті нібито зберігають зброю на території станції.

Нагадаємо, ми писали, що російські окупанти продовжують знущання з українців у Маріуполі. Води практично немає.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни вперше за 8 років зіткнулися із серйозними проблемами в логістиці, удари ЗСУ по складах виявилися неймовірно точними.

Також "Знай.ua" інформував, що Медведчука у в'язниці перетворили на своєрідного "волонтера".