Стало відомо про те, як страждають жителі Маріуполя після того, як їх окупували російські загарбники. Видають по кілька літрів води на тиждень.

Про це повідомили у Telegram-каналі Маріупольської міської ради, де повідомляють про головні новини міста. Людям доводиться виживати після того, як туди прийшов "русский мир".

За опублікованими даними, мешканці Маріуполя отримують близько п'яти літрів питної води на тиждень, а щоб потрапити до пунктів набору, мешканці змушені самостійно займати чергу з самого ранку.

Це одна з найгостріших проблем в окупованому місті. Для того щоб вижити, людям потрібно набирати воду в калюжах, і навіть у каналізаційних колодязях. Зрозуміло, що це небезпечно для життя, адже по всьому місту стихійно розмішані тіла загиблих і сміття. Вся ця вода вбирає у себе.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Не можна не додати, що там відсутня належна медична допомога, тому у випадках хвороби це може призвести до смерті. Ніхто не зможе допомогти.

Маріуполь. Фото: Telegram
Маріуполь. Фото: Telegram

"Вже більше двох місяців окупанти блокують маріупольцям доступ до чистої питної води у необхідній кількості. Люди змушені стояти в черзі чи шукати якість альтернативних варіантів. При цьому якість води, яка є взагалі, ніхто не перевіряє. Загарбники у центрі Європи зробили так, що вода стала справжнім золотом", - наголосив мер Вадим Бойченко.

Сподіваємося, що незабаром ці проблеми буде вирішено, а місто повернеться за контролем української влади.

Маріуполь, фото: Євген малолітка, АР
Маріуполь, фото: Євген малолітка, АР

Нагадаємо, що дружина окупанта, якого "незаконно загребли" на війну, пропонує йому скласти зброю та виїхати до РФ заплативши хабарі

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала зрадника, який зливав позиції ЗСУ, куди потім прилітали Іскандери: обвішаний іконами та леніним

Також, чеські Vampire вже "випили" сотні літрів крові окупантів