До Великобританії прибула перша ротація українських військових для навчань. Вже незабаром вони зможу продемонструвати навички на фронті.

Про це повідомив Міністр Міноборони Великобританії Бен Воллес.

Українці вже почали навчатись у британських партнерів. Через деякий час вони вийдуть справжніми професіоналами і дадуть відсіч російським окупантам на полі бою.

Міністр Міноборони Британії, Бен Уоллес
Міністр Міноборони Британії, Бен Уоллес

"Нещодавно до Великобританії прибула перша ротація українських військовослужбовців. Ці українські солдати пройдуть курси, засновані на базовій військовій підготовці Великобританії. Це включає в себе вогневу підготовку, першу допомогу на полі бою, польовий вишкіл, тактику патрулювання, та навчання законам збройних конфликтов" - йдеться у заявi.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Навчання ЗСУ з NLAW і M-141, фото: Facebook
Навчання ЗСУ з NLAW і M-141, фото: Facebook

Раніше прем'єр-міністр Борис Джонсон запропонував запустити масштабне навчання для наших військових. Кожні чотири місяці вони зможуть навчити до 10 тисяч солдатів, що не може не тішити. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Бен Уоллес зазначив, що Великобританія прагнутиме збільшити масштаб і частоту цих курсів, а також обговорюватимуть з міжнародними партнерами варіанти того, як розширити цю програму.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

"Я інформуватиму парламент про результати цих початкових курсів і будь-які плани щодо розширення масштабу або обсягу програми", – сказав міністр Міноборони Великобританії.

Ми вдячні нашим друзям, які допомагають нам побороти російських окупантів. З такими партнерами перемога буде незабаром.

Нагадаємо, що п'яні буряти з автоматами пішли до росіян з'ясовувати, чому вони воюють, а ті сидять у тилу.

Раніше повідомлялося, що в Маріуполі окупанти крадуть навіть гранітну плитку, і звозять усе до захопленого Донецька - мародерства повним ходом .

Також Денис Шмигаль розділив між країнами українські області, що про це відомо