Виконуючи бойове завдання, у боях за Україну загинув командир батальйону "Волат" полку імені Кастуся Калиновського - білорус Іван Марчук із позивним "Брест".

Підрозділ військовослужбовця зяв участь у стримуванні танкового прориву російських окупантів 26 червня під Лисичанськом. Трагічно новину оприлюднили в офіційному Telegram-каналі полку імені Кастуся Калиновського.

Іван Марчук - командир батальйону "Волат" полку імені Кастуся Калиновського
Іван Марчук - командир батальйону "Волат" полку імені Кастуся Калиновського

Відзначається, що білорус Іван "Брест" стояв біля самих джерел формування полку імені Кастуся Калиновського. Крім того, він з перших днів війни допомагав українцям боротися проти кровожерливих російських загарбників. Водночас боєць не втрачав віри у майбутнє вільної Білорусі.

"Ми знали його як мужню, рішучу й самовіддану людину, готову на все заради кожного свого бійця. "Брест" користувався винятковим авторитетом серед солдатів полку. Крім того, він був відданим сином білоруської землі та вірив у майбутнє вільної Білорусі. Це дуже велика і болюча втрата для всіх нас", - кажуть товариші по службі полеглого воїна.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Скріншот з Телеграму
Скріншот з Телеграму

Скріншот з Телеграму
Скріншот з Телеграму

Скріншот з Телеграму
Скріншот з Телеграму

Нагадаємо, боєць ЗСУ, якому розірвало руку і ногу, закликає мститися росіянам за будь-яку ціну: "Їб*ште, бл*дь, як в останній день!"

Як повідомляв "Знай.ua", воїн ЗСУ влаштував своїй мамі зворушливий сюрприз у її день народження: не бачила сина пів року

Також "Знай.ua" писав, що ЗСУ зуміли відбити окупантів з острова Зміїний - бігли на катерах і підривали техніку