У Маріупольській міській раді повідомили, що наразі у "в'язницях" на підконтрольних угрупованню "ДНР" територіях перебувають понад 10 тисяч маріупольців.

За інформацією, яку надала міська рада в Telegram, мирних жителів затримали та відправили за ґрати російські окупанти. Відомо про існування чотирьох таких місць позбавлення волі: дві в Оленівці, Донецькому СІЗО та Макіївці.

Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny
Тюрма. Фото: Everday Sunny

Крім того, що людей буквально викрали та незаконно утримують у в'язницях, з них ще знущаються. Українці перебувають у жахливих та нелюдських умовах, як у концтаборі, за часів нацистського режиму.

Громадянських закрили у тісних камерах 2 на 3 метри, у кожній по 10 людей. Їм не дають елементарного – води та їжі, а також не виводять на вулицю. Маріупольцям не надають доступу до нормальної медичної допомоги. Більше того, вони піддаються тортурам, окупанти знущаються з них, як психологічно, так і фізично.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

"Закликаю Міжнародний Червоний Хрест та ООН звернути увагу на незаконне утримання цивільних жителів міста. Застосувати усі можливі інструменти для отримання списків ув‘язнених. Домогтися, щоб наразі вони отримали гідні умови перебування. Та спільно працювати над визволенням кожного маріупольця" , – попросив допомоги у світової спільноти мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко
Мер Маріуполя Вадим Бойченко

Раніше ми писали про те, що воїни ЗСУ показали, як підсмажують російських окупантів із нового озброєння: б'ють точно в ціль

Як повідомляв Знай.ua, окупанти влаштували бійню за награбоване майно: "смертю хоробрих" впало 4 росіян, ще 10 отримали поранення

Також портал Знай.ua писав, що У "ДНР" окупанти загрожують зброєю і не відпускають додому випускників "МВС": відправляють на фронт як "м'ясо"