Після того як росія сипала погрозами на адресу Литви, багато місцевих жителів почали вступати в ополчення, щоб дати відсіч у разі вторгнення. Про це повідомляє CNN.

У прикордонних районах Литви місцеві жителі вступають до ополчення на тлі можливого нападу Росії. В основному це жителі і Сувалкського коридору, який знаходиться між територією Білорусі та російським Калінінградом. Передбачається, що він буде першою лінією оборони у разі російського вторгнення.

Армія Литви. Фото: скрін youtube
Армія Литви. Фото: скрін youtube

Зазначається, що після початку повномасштабної війни в Україні кількість литовців бажаючих вступити до ополчення значно збільшилася. Вже відомо про 12 тисяч добровольців, які поповнили лави ополчення, і ця цифра зростає щомісяця у рази.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто підкреслити, що між Литвою та Росії виникли досить напружені відносини через заборону транзиту товарів через свою територію до Калінінграда. Від різних представників Росії вже неодноразово летіли погрози на адресу Литви та натяки на те, що все може обернутися війною. Втім, скасовувати заборону ніхто не планує, оскільки це буде порушення санкцій ЄС.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україну прибули потужні ракетні комплекси HIMARS: "Літо буде спекотним для російських окупантів".

Також наш портал повідомляв, "тільки для оборони": після відвідин Ірпеня в Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт "прояснилося" щодо українців.

Крім того, ми писали, Служба безпеки України вирахувала чергового колаборанта, любителя "русского міра": підозрюють екснардепа від "Партії регіонів".