Стало відомо про те, що Служба безпеки України затримала російського інформатора, який розвідував дані для здійснення ракетних ударів і диверсій на українському кордоні.

Про це стало відомо завдяки новому ролику, що розміщений на офіційних сторінках відомства в соціальних мережах.

Це була багатоетапна спецоперація, в ході якої Служба безпеки України затримала чергового агента, який за гроші продав Україну. Він збирав розвідувальні дані стосовно позицій Збройних сил України, а також ділився геолокацією критичної інфраструктури в Чернігівській області.

Всю інформацію він передавав своєму спільнику, який розміщений на Близькому Сході. Його також вже затримала контррозвідка СБУ в Чернівецькій області, куди той прибув для підготовки серії вибухів на об'єктах Укрзалізниці.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Обидва чоловіки входили до складу агентурної мережі спецслужб Росії, яка була створена для вибухової діяльності на заході України. Після затримання свого "зв'язкового" інформатор отримав нове завдання – розвідувати розташування українських військ і стратегічних об'єктів поблизу кордону з РФ" - йдеться в повідомленні під постом.

СБУ, фото: Facebook
СБУ, фото: Facebook

Ці дані використовувалися для підготовки ракетних ударів, яких, на щастя, зараз вдалося уникнути. На даний момент затриманому повідомили про підозру, і він не відбудеться від скоєного злочину.

Нагадаємо, що ЗСУ зуміли відбити окупантів з острова Зміїний - бігли на катерах і підривали техніку

Раніше повідомлялося, що боєць ЗСУ розповів, через які випробування довелося пройти з початку повномасштабного вторгнення

Також, в Херсоні окупанти вкрали металеві "їжаки" і замінили дерев'яними: під стать фанерним білоруським танкам