Українець за своє життя встиг пожити в багатьох Європейський країнах, і навіть працював там. Здавалося б, мрія кожної людини, однак, все ж постійно тягнуло додому. Зараз він захищає Батьківщину на фронті.

Історія Жені на прізвисько "Iсторик" з'явилася на офіційному акаунті Військового Телебачення України в соціальній мережі Facebook.

Раніше він жив у Португалії, працював у Римі екскурсоводом, а потім і зовсім повернувся до Чернігова, де відкрив туристичний бізнес. Йому хотілося, щоб якомога більше людей з усього світу дізналися про це місто, але російська агресія завадила його планам.

"Я дав слово собі і своїй родині, що у важкий для Батьківщини час не залишу її, а приєднаюся до лав захисників України" - розповідає Євген. Так і сталося. Сьогодні він героїчно захищає рідний край від окупантів, які уявили з себе господарями всього світу, і з геноцидом вторглися на наші землі.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Коли я потрапив до Сил територіальної оборони, то скажу чесно, навіть заряджати магазин в автомат не вмів. Думав, що з такими навичками не проживу довше, ніж кілька днів. Але все одно у мене була рішучість. Хотів усіма силами давати відсіч окупантам. Повірте, хлопці не мали досвіду навчилися воювати за 15 хвилин!" - згадує перші дні війни "історик".

Він відразу ж потрапив на досить "гарячу" позицію. Ворог регулярно обстрілював наші території, і постійно з'являлися терміни від пропагандистів, через скільки годин Чернігів впаде. Бійці ТрО не дали цього зробити, і показали героїчний приклад своїм побратимам.

"Рашисти взагалі не цивілізовані, вони вбили стільки невинних людей. Якщо провести історичні аналогії, то такі звірства здійснювали лише самі плюгаві покидьки в Середньовіччі. На жаль, про їхні звірства я знаю з перших вуст від своїх знайомих, які стали жертвами насильства. Про це повинні пам'ятати всі українці, щоб наближати справедливе покарання на голови ворогів" - розповідає Євген.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що українці майстерно знущаються над орками в Херсонській області: відразу і не помітиш

Раніше обобщалось, що українці почали більше говорити рідною мовою, і вірять в майбутнє країни: соцопитування, що надихає

Також, "в Україні почнуть призивати в армію навіть школярів", або що на цей вкотре вигадала російська пропаганда