Боєць полку "Азов" Олег з позивним "Галерея" розповів, як в блокадному Маріуполі ділилися останніми запасами їжі з мирними жителями. Воїни вважали головним обов'язком допомагати людям і робили все, що могли. Цим захисник міста поділився в інтерв'ю Радіо Свобода.

Захисник Маріуполя з позивним "Галерея" розповів, що жителям міста, які не встигли евакуюватися не було де брати їжу, тому бійці ділилися з ними останніми запасами.

Боєць полку "Азов" з позивним "Галерея". Фото: скрін youtube
Боєць полку "Азов" з позивним "Галерея". Фото: скрін youtube

"Нам тоді ще привозили їжу яку ніяку. Ми собі залишили по тарілці, а все інше віддали цивільним, всі наші сухпай, шоколадки... Якби ми їм не допомагали, тоді я не розумію, з якої причини я ношу цю форму", - розповів боєць.

Маріуполь. Фото: Youtube
Маріуполь. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Галерея" розповів, що всі на " Азовсталі" розуміли, що сили не рівні і окупанти в рази перевищують як кількістю, так і озброєнням. Втім, навіть це не заважало виконувати їм свою роботу. Під час одного із завдань Олег втратив товариша і сам був важко поранений. Його врятували цивільні маріупольці, які довезли до позицій українських військових, де його евакуювали. Він отримав кілька поранень і перелом тазу, але вже повернувся в стрій і продовжує служити на благо України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україну прибули потужні ракетні комплекси HIMARS:"літо буде спекотним для російських окупантів".

Також наш портал повідомляв, "тільки для оборони": після відвідин Ірпеня в Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт "прояснилося" щодо українців.

Крім того, ми писали, Служба безпеки України вирахувала чергового колаборанта, любителя "русского міра": підозрюють екснардепа від "Партії регіонів".