Міністр оборони Крістін Ламбрехт відповіла на запитання депутатів у Бундестазі в середу, 22 червня, щодо використання Україною наданої зброї.

За словами міністра, вони впевнились у тому, що Україна буде використовувати зброю тільки для оборони. Про це повідомляють у виданні Focus.

Крістін Ламбрехт. Фото: скриншот Youtube
Крістін Ламбрехт. Фото: скриншот Youtube

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт під час свого виступу в Бундестазі заявила, що одна з її цілей в контексті надання Україні зброї – гарантувати, що це не призведе до подальшої ескалації.

Надання зброї в зону бойових дій не було простим рішенням. Якщо ви питаєте мене, то Україна не накопичує зброю, але її має бути достатньо для захисту від агресора - Росії Крістін Ламбрехт

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Зброя з Німеччини. Фото: скриншот Youtube
Зброя з Німеччини. Фото: скриншот Youtube

Після питання про те, чи є певність, що Україна не використовуватиме зброю щоб нападати на територію рф, міністер відповіла:

Нам не потрібно було цього вимагати від України, вони прямо самі про це заявили. У нас є впевненість у тому, що Україна використовуватиме зброю лише для оборони

Також за повідомленням Крістін Ламбрехт українські захисники з наступного тижня розпочнуть навчання роботі з РСЗВ "Мars-II" у Німеччині.

Зброя з Німеччини. Фото: скриншот Youtube
Зброя з Німеччини. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, раніше ми писали, що міжнародні санкції і початок війни в Україні поставили на паузу реалізацію амбітних російських інфраструктурних проєктів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", США привезуть в Україну "мисливця за нацистами", покарають кожного винного російського окупанта.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти придумали новий спосіб, як боротися з усіма "незгодними".