Стало відомо про те, що Генеральний прокурор Сполучених Штатів Америки Меррік Гарланд, який днями прибув в Україну, оголосив про створення важливої групи.

Про це повідомляє CNN після його зустрічі з українською колегою Іриною Венедиктовою.

Спільно буде створена спеціальна група, яка займеться розслідуванням військових злочинів в Україні, які творили і творять російські окупанти на наших землях.

Складатися вона буде зі спеціальних експертів, які розслідують справи, що пов'язані з порушенням прав людини.

Головою виступив співробітник Мін'юсту США Елі Розенбаум, якого ЗМІ називають "мисливцем за нацистами". Наприклад, за його участі понад 100 осіб, які підозрювалися в співпраці з нацистами були депортовані зі Сполучених Штатів Америки, або зовсім позбавлені громадянства.

Буча після звільнення. Фото: скрін youtube
Буча після звільнення. Фото: скрін youtube

Також, перед цим він зустрічався з європейськими лідерами, разом з якими обговорив спільні зусилля по боротьбі з російською агресією в Україні, а до Києва приїхав для того, щоб:

"Висловити непохитну підтримку Сполучених Штатів народу України в розпал неспровокованого і несправедливого російського вторгнення".

Сенат США, фото: скріншот з відео
Сенат США, фото: скріншот з відео

На четвертий місяць війни все більше світових лідерів та експертів вже не бояться відвідувати Україну. Вони хочуть особисто побачити все те, що накоїли росіяни.

Нагадаємо, Мінна безпека з Патроном: як поводитися з боєприпасами, які залишили окупанти

Раніше повідомлялося, що чи достатньо Захід допомагає Україні-американський генерал натякнув на перевагу ЗСУ перед окупантами

Також, американський військовий експерт закликав Захід бути більш чуйними, живуть у безпеці завдяки українцям