Ситуація на лінії зіткнення постійно змінюється, ЗСУ мають чудові переваги на півдні країни, але найпекельнішими місцями продовжують бути Сіверодонецьк та околиці.

На думку Тома Купера, переклад звітів якого публікує Ростислав Семків, після невдалої спроби прорватися в Долині та Богородичному до Слов’янська російські війська перегрупувалися і розгорнули їх для нового наступу на Сіверодонецьк.

Спалена техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Спалена техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Ходять чутки, що вони змогли це зробити завдяки підкріпленню: з десяток БТГр було посилено щойно набраними резервістами, які пройшли кількаденні навчальні збори та приїхали в Україну. Том Купер

Також Купер зазначає, що на заводі "Азот" де знаходяться також мирні мешканці, за різними даними від 300 до 500 осіб, йдуть запеклі бої, але на цей час українці тримають там оборону.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Аналітик зазначає, що доступ до захисників "Азоту" слабкий, всі мости через Сіверський Донець зруйновано. Але українські вояки на заводі отримують, вочевидь, вдосталь боєприпасів, а значить, усе ж є надійний зв’язок, так само як і з українськими військами у Вороновому та Борівському на південний схід від Сіверодонецька.

Воїн ЗСУ. Фото: скриншот YouTube
Воїн ЗСУ. Фото: скриншот YouTube

Лисичанськ і далі перебуває під постійними обстрілами росіян, більшість населення евакуювали та ситуація в місті контрольована.

Нагадаємо, переклад звітів аналітика роблять волонтери та публікує у соціальних мережах журналіст та видавець Ростислав Семків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що постпред росіян в ООН зумів здивувати маячнею.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти зізнаються, що бояться ЗСУ.

Також "Знай.ua" писав, що росія обстрілює Харків через ненависть, заздрість та помсту.