Стало відомо про те, що найімовірніше для України не буде ніякої прискореної процедури щодо вступу до Європейського Союзу. Це може зайняти десятки років.

Про це заявив міністр-делегат з європейських справ при Міністерстві закордонних справ Франції Клеман Бон в ефірі радіостанції Europe 1.

Вже днями Україні нададуть статус кандидата на вступ до ЄС, і це по істині історична подія для нашої країни.

Фотографія з офіційного сайту Ради Європи.
Фотографія з офіційного сайту Ради Європи.

"Завтра або післязавтра ми надамо Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Це буде початок довгого переговорного процесу з певними умовами... ніякої прискореної процедури не буде, ніяких винятків", - сказав чиновник.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Раніше міжнародні ЗМІ писали про те, що таке рішення Єврокомісії ще не можна вважати доконаним фактом, і привели в приклад Туреччину, яка десятки років чекає своєї черги стати частиною європейської сім'ї.

Мітинг, фото: скріншот з відео
Мітинг, фото: скріншот з відео

Також, існує ймовірність, що цей статус може бути скасований у разі, якщо Україна порушить взяті на себе зобов'язання, і перша перевірка повинна бути ближче до кінця року. Але, найімовірніше цей термін продовжать через активні бойові дії в більшій частині країни.

Зеленський виступив перед Європейською Радою. Фото: Telegram
Зеленський виступив перед Європейською Радою. Фото: Telegram

Президент України Володимир Зеленський назвав цей тиждень історичним, адже цієї події вся країна чекала з 1991 року, і ось, сталося. Коли прийметься рішення стосовно подальшої долі України в союзі-невідомо, але це може зайняти десятки років.

Нагадаємо, що Росія обстрілює Харків через ненависть, заздрість і помсту: радник ОП Подоляк про ірраціональні методи ведення війни Путіна

Раніше повідомлялося, що чи достатньо Захід допомагає Україні-американський генерал натякнув на перевагу ЗСУ перед окупантами

Також, російські полонені зізналися у злочинах проти українського народу, довели свою марність