Сили української берегової оборони порушили плани рф щодо встановлення контролю на Чорному морі.

Таку інформацію надало Міноборони Великої Британії у Twitter, у своєму щоденному зведенні про війну в Україні, спираючись на звіти своєї розвідки.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

У британському відомстві вважають, росія, спочатку планувала домогтися переваги на морі, щоб створити умови постійної загрози для Одеси, але після кількох успішних атак України російський флот був змушений діяти більш обережно і триматися на більшій відстані від узбережжя.

Підбитий корабель рф. Фото: скриншот Youtube
Підбитий корабель рф. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також стало відомо, що 17 червня 2022 року українські війська заявили про своє перше успішне використання подарованих Заходом протикорабельних ракет Harpoon для ураження російських морських сил.

Спроможність берегової оборони України значною мірою нейтралізувала здатність Росії встановити контроль на морі та проектувати морські сили в північно-західній частині Чорного моря. Міноборони ВБ

Генштаб ЗСУ заявляє, що, станом на 21 червня, з початку вторгнення були знищені 14 російських кораблів і катерів.

Є також надія, що інші протикорабельні удари нейтралізують або поставлять під серйозну небезпеку масове пограбування Росією українського зерна з чорноморських портів. Як повідомляється, значна частина йде до Сирії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що важка зброя з Німеччини в Україні готова бити окупантів, новий вид арти з підготовленими командами вже на фронті.

Як повідомляв портал "Знай.ua", воїни ЗСУ вдарили по острову Зміїний, окупанти зазнали значних втрат.

Також "Знай.ua" писав, що бійці ЗСУ, бувши в меншості, героїчно відбили навалу окупантів