Стало відомо про те, що в Європі незабаром можуть посилитися розбіжності стосовно того, як будуть розвиватися далі події навколо України. Втома не за горами.

Про це стало відомо завдяки новій публікації порталу The Washington Post.

Минулого тижня Україна отримала рекомендації від Єврокомісії стосовно статусу кандидата в ЄС, і вже через кілька днів вирішиться найближче європейське майбутнє країни.

Руйнування під час війни, фото: facebook.com/gazetaPK
Руйнування під час війни, фото: facebook.com/gazetaPK

Однак, цей факт, як відзначають експерти, навряд чи можна вважати доконаним фактом, і самого членства в ЄС можна чекати вкрай довго. Як наприклад, Туреччина.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"У Києва вже є підстави для розчарування. Україна хотіла отримати статус кандидата в прискореному порядку без будь-яких умов. Але Єврокомісія перерахувала шість кроків, які вона хоче, щоб Україна зробила" - йдеться в публікації.

депутат Європейського парламенту Раса Юкнявічене
депутат Європейського парламенту Раса Юкнявічене

Вступ може затягнутися на роки, але світові лідери продовжують робити вигляд, що рішення буде прийнято вкрай швидко. До слова, можна згадати Фінляндію і Швецію, якій обіцяли місце в НАТО в рекордні терміни, але, тепер це може зайняти багато часу.

У статті також навели цитату Бориса Джонсона після його візиту в Україну, який попередив, що світ вже втомився від війни, а Росія продовжує накопичувати резерви.

Володимир Зеленський і Борис Джонсон, фото: Офіс президента України
Володимир Зеленський і Борис Джонсон, фото: Офіс президента України

"Бравада приїжджих європейських високопосадовців суперечить більш крихкій реальності. Європейській єдності загрожуватиме економічний тиск; зокрема, недавнє рішення Росії різко скоротити поставки газу на континент тепер змушує аналітиків попереджати про майбутню сувору і дорогу зиму для більшої частини Європи", - пише автор.

Тепер Європа розділилася на дві умовні партії - "миру" і "справедливості". У першу партію входить Італія, яка хоче якнайшвидшого припинення війни, навіть якщо Україні доведеться піти на територіальні поступки. А ось у другій партії вже Польща, які хочуть, щоб Росія заплатила за все це.

Рада Європи, фото: скріншот з відео
Рада Європи, фото: скріншот з відео

На даний момент, пише автор,"європейські лідери закликають до мужності і стійкості", але все може змінитися вже восени, коли ціни на енергоносії та продовольство злетять кратно.

Рада Європи
Рада Європи

Нагадаємо, що голубам така слава і не снилася: на Запоріжжі знайшлося нове Партизанське "біологічна зброя"

Раніше повідомлялося, що СБУ схопила гостя від Путіна, який хотів нанести руйнування в Україні

Також, історія полку "Азов" , і чому російські пропагандисти намагаються зробити з них неонацистів