У окупованих територіях російські солдати поводилися з українцями, як гітлерівці часів другої світової з євреями, в'язнями гетто.

Це зазначає воєнний журналіст Андрій Цаплієнко у своєму сюжеті зі звільненої Кутузівки, що на Харківщині. Журналіст запитав мешканку, як росіяни заставляли носити білі пов'язки.

Мешканка деокупованого селища. Фото: скриншот Telegram
Мешканка деокупованого селища. Фото: скриншот Telegram

Вони зайшли, пройшли все містечко, а коли повернулися заходили у двори, шукали, де можуть бути виходи на дах для снайперів. Коли я їм сказала, що тут немає виходів на дах. А коли повернулися сказали: "Всі наділи білі пов'язки" мешканка Кутузівки

Тоді жінка запитала в них, чому це вони повинні щось одягати, та й взагалі, хто вони такі. Тоді окупанти сказали, що вони "наші". Жінка уточнила, що наші це українці. Тоді солдат сказав, що ні. Тоді він заявив, що без білої пов'язки всіх будуть розстрілювати.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У мене чоловік на ферму ходив працював. Йому прямо сказали, що застрелять, якщо будеш йти без білої пов'язки. українка з Кутузівки

Проте білі пов'язки не допомогли українцям, які хотіли покинути окуповане місто залишитися живими. "Мирні машини рашисти безжально розстрілювали на блокпостах", - розповідає журналіст.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російські окупанти зізналися, що мародерять за особистим дозволом путіна: склали вже "бізнес-план".

Як повідомляв портал "Знай.ua", українець з позивним "Полтава" звернувся до співгромадян, які знаходяться в тилу.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти б'ють і грабують чоловіків на Херсонщині, бояться, що ЗСУ вже підходять до міста.