Глава Міністерства закордонних справ Литви знову висловився про війну в Україні. За його словами, у західних партнерів є всі ресурси для того, щоб в якнайшвидшому часі закінчити війну.

Про це стало відомо завдяки публікації на порталі Gazeta.PL, і зробив таку заяву він перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС.

За його словами, країни Європейського Союзу вкрай тягнуть за допомогою для України, а якби цього не відбувалося, війна б вже давно закінчилася. Також, не було б ніякої продовольчої кризи.

Зерно, фото: скріншот з відео
Зерно, фото: скріншот з відео

"У Євросоюзу є інструменти, щоб закінчити війну набагато швидше. Вони були у них завжди. Якби ми виконували не на 10 відсотків українські запити, а на 90%, війна не тривала б роками", - заявив глава Литовської дипломатії Габріелюс Ландсбергіс.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На даний момент вони планують зустріч з колегами з Євросоюзу, де обговорять ряд актуальних тим. Однією з них стане блокада українських портів і мільйонів тон зерна. Для цього потрібна військова техніка, і останні два місяці глава МЗС Литви зазначає, що світ повинен якомога швидше допомогти Україні подолати продовольчу кризу. Потрібно поставитися з особливою серйозністю до захисту портів.

Маріупольський порт, фото: скріншот з відео
Маріупольський порт, фото: скріншот з відео

Російські кораблі перекрили порт в Одесі, тим самим відрізавши Україну від виходу до Чорного моря — з цієї причини не можуть вийти зерновози, що посилює світову продовольчу кризу. Росія вже кілька тижнів використовує зерно як елемент шантажу.

Цю проблему потрібно вирішити швидше, тому що наближається зима, і бідні країни можуть зіткнутися з голодом.

Делегація з Литви - фото ВРУ
Делегація з Литви - фото ВРУ

Нагадаємо, що Харків знову під ударом-росіяни відновили атаки, у спробі зробити його прифронтовим містом

Раніше повідомлялося, що українка відпустила чоловіка гасити пожежу і втратила назавжди за Путіна, колега Карпачова дала цінну пораду

ТАКОЖ, СБУ знешкодила небезпечне угруповання, підконтрольне російським спецслужбам: маскувалися під добровольців