Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що буде з Україною в тому випадку, якщо західні партнери остаточно втомляться від війни.

Таку думку він озвучив в ефірі німецького телеканалу ARD.

Політик зазначає, що якщо поставки Західної зброї для України і зовсім припиняться, що українські захисники почнуть захищатися від Російської Федерації навіть лопатами. Іншого виходу в такому випадку у нас немає, але свої землі ми віддавати не маємо наміру.

Дмитро Кулеба, фото: скріншот з відео
Дмитро Кулеба, фото: скріншот з відео

"Якщо ми не отримаємо зброї, добре, тоді ми будемо воювати лопатами, але ми будемо захищатися, тому що ця війна - війна за наше існування. Тому чим раніше ми отримаємо зброю, чим раніше воно буде відправлено, тим більше буде допомога для нас. Якщо зброя буде відправлена пізніше, ми все одно скажемо "спасибі", але тоді багато що буде витрачено даремно, багато людей загине " - йдеться в повідомленні глави Міністерства закордонних справ.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Ця заява вельми песимістична, і ще раз показує, що світ почав втомлюватися від війни в Україні, однак, з іншого боку, це ще один прекрасний спосіб для того, щоб натиснути на країни-партнери, щоб вони збільшили поставки озброєння, а найголовніше - їх терміни.

Ближче до осені в Україну почне надходити допомога від Сполучених Штатів Америки, і тоді ЗСУ зможуть дати сильнішу відсіч російським окупантам. Частина з озброєння вже використовується успішно на деяких ділянках.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що в ротах по 10-15 осіб: російські окупанти масово відмовляються воювати і готові розстріляти власне командування

Раніше повідомлялося, що пес патрон розчулив українців несподіваною порадою, який слід "взяти на озброєння"

Також, бійці ЗСУ випробували нове озброєння на російських окупантах: одним махом спалили більше десятка техніки