Минулий тиждень у Молдові закінчився неспокійно. Там почалися антиурядові мітинги, які були створені штучно проросійськими силами.

Справа в тому, що в неділю, 19 червня на Площі Великих Національних зборів в Кишиневі зібралися тисячі людей, які є прихильниками опозиційної платформи "Нове життя". Вони вимагають відставки всього уряду, а також нових виборів.

Мітинги в Молдові, фото: скріншот з відео
Мітинги в Молдові, фото: скріншот з відео

Існує думка, що все це було зроблено для того, щоб тримати ситуацію всередині країни напруженою, і приводів для цього кілька.

Наприклад, днями Єврокомісія рекомендувала Молдові надати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Також, президент підписала указ, який забороняє російські новини, а також російські військові фільми, які сильно спотворюють реальність.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Молдова, фото з вільних джерел
Молдова, фото з вільних джерел

Росіяни почали розуміти, що Молдова обрала для себе проєвропейський курс, і відмовляється від усього російського після окупації Придністров'я. Ось Кремль і почав діяти розгойдуючи ситуацію, намагаються знести владу, і поставити знову свій проросійський уряд, який поверне Молдову в СРСР.

президентка Молдови Мая Санду
президентка Молдови Мая Санду

Румунія, яка є членом НАТО вже зробила заяву, що в разі військової агресії з боку Росії, захищатиме Молдову до останнього. Ці слова підтвердив вже і французький президент, тому все, що їм залишається - розгойдувати ситуацію всередині країни, адже ще один фронт вони відкрити не в змозі.

Молдові тепер важливо, щоб Україна перемогла у війні, інакше наступною буде вона. Тому Майя Санду розуміє всю ситуацію і вже почала політику "дерусифікації" і обрала проєвропейський курс.

Черги на кордоні з Молдовою. Фото: Telegram
Черги на кордоні з Молдовою. Фото: Telegram

Нагадаємо, що Романенко про конфлікти між мером Чернігова та ВП

Раніше повідомлялося, що екс-міністр праці Польщі Кульпа назвав рф п'яницею одурманеною ядерним наркотиком

Також, Михайло Подоляк назвав головну відмінність між Україною і Росією