Особливу роль у кровопролитній війні росії проти України відіграють військові медики, які кожного дня, ризикуючи власним життям, рятують чужі. Вони направду стали "янголами у пікселі".

Історію одного з них розповіли на фейсбук-сторінці Оперативного командування "Північ". Бойовий медик Юрій родом із Житомирщини. Він має медичну освіту фельдшера і 27-річний стаж роботи в медицині. Строкову службу чоловік також проходив на посаді медика.

"До бригади прийшов у 2018 році. Прийшов служити, бо по телевізору побачив свого начмеда. Він казав про катастрофічну потребу в медиках на фронті. Я довго не думав", - каже чоловік. Бойовий медик Юрій

Бойовий медик Юрій, facebook.com/kommander.nord
Бойовий медик Юрій, facebook.com/kommander.nord

Оперативно і чітко рятувати життя українських воїнів, які мужньо стримують навалу російських загарбників, Юрію допомагає чималий досвід роботи в медицині. Адже у цивільному житті він навчився роботі з медикаментами, невідкладними станами, а також з людьми. Проте, він відзначає, що військова медицина і цивільна дуже відрізняються.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми в прямому сенсі слова залітаємо під обстріл. Наша машина, як сито вже. Хапаємо ноші, бо зволікати не можна, і біжимо. Перечекати можливості нема. На кону - життя людини, бійця, якого втратити не можна. Вивозимо, виносимо пораненого. Дорогою стабілізуємо стан. Не важливо, кого ти лікуєш: чи то родич, чи побратим, - головне холодно віднестися і чимшвидше надати допомогу. Професіоналізм - на першому місці", - розповідає він. Бойовий медик Юрій

Військовий медик також зізнається, що до таких умов насправді звикнути неможливо, однак й піддаватись емоціям теж не можна. Всі думки, окрім алгоритму збереження життя, мають йти на задній план, додає він.

Бойовий медик Юрій, facebook.com/kommander.nord
Бойовий медик Юрій, facebook.com/kommander.nord

Скріншот: facebook.com/kommander.nord
Скріншот: facebook.com/kommander.nord

Нагадаємо, боєць ЗСУ з позивним Спрут розповів про захоплення ворожого "Тайфуна": "Росіяни дуже пишалися ним на параді 9 травня"

Також ми писали, "Я не Арестович, але можу вас всіх заспокоїти": слова простого військового медика, які зміцнюють віру у перемогу

Нагадаємо, творчий захисник Сергій зізнався, кого мріє намалювати після перемоги України: "З віночком з польових квітів на голові"